Fra 1. oktober 2022 ble Norsk Hyttelag en del av Norges Hytteforbund.
Dere har kanskje fulgt med i debatten hvor norske hytteeiere i Sverige mener smittevernregler feiltolkes ved innreise fra Sverige til Norge.
aug
24
2021

Hytteeierne anker til Høyesterett

Hytteeiere anker til Høyesterett. Saken reiser flere prinsipielle og viktige spørsmål om nordmenns rettsvern langt utenfor den konkrete saken. Reise med overnatting i eget svensk hjem representerer ingen økt smitterisiko i Norge og gjør karantene unødvendig. Barn til fullvaksinerte må fortsatt i innreisekarantene, i strid med EU-kommisjonens tilråding, og det 1,5 år lange hytteforbudet kan dermed fortsette i årevis.

- En pandemi gir ikke staten blankofullmakt til å gjøre inngripende tiltak i borgernes helt grunnleggende rettigheter. Hvis lagmannsrettens dom blir stående, vil nordmenn i en krise-situasjon som krever ekstraordinære tiltak fra myndighetene stå uten rettsvern for disse rettighetene.

Les også:
Norske Torpare organiserer seg i ny forening

Dette samsvarer dårlig med fremveksten av individenes grunnlovsvern de siste årene, og med viktige prinsipper i EØS-retten. Det vil heller ikke være i samsvar med Stortingets lovgivervilje. Denne gangen er det oss med hjem i Sverige, men hvem blir det neste gang? Vi tar nå denne belastningen på vegne av oss alle, sier Heidi Furustøl og Einar Rudaa, talspersoner for administrasjonsgruppen for søksmålet.

Det blir mer å lese om denne saken i neste utgave av Hytte & Fritid.

Del artikkel

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å kommentere
magnifiercrosschevron-down