Norsk Hyttelag og Norges Hytteforbund er fra 1. oktober samlet under samme paraply.
des
15
2021

Utregning av eiendomsskatt og arkiveringsplikt

Utregning av eiendomsskatt og arkiveringsplikt

De aller fleste hytteeiere og huseiere har stiftet nært bekjentskap med eiendomsskatten. Norges Hytteforbund får mange henvendelser om klagerett og klagerett har du. Imidlertid har vi til nå ikke fått tilgang til hvordan man har kommet fram til beregningsgrunnlaget. 

I tilsvaret fra Arkivverket har forbundet nå svart på hvitt fått klar beskjed om at kommuner har arkiveringsplikt på takstberegningene. For å ha reell klagerett er det beregningene vi som eiere skal kunne sjekke ut. Det er her hytteeiere skal kunne se hvilke vurderinger som er gjort ifm. fastsettelse av sjablonger som sonefaktor, indre/ytre faktor osv. for å kunne fremme en berettiget og saklig klage. Samtidig stiller NHF spørsmål om hvordan kommuner kan saksbehandle klager på en tilfredsstillende måte iht. forvaltningsloven når i når beregningene ikke lenger eksisterer. Kommuner kan dermed heller ikke gi klagere medhold, så fremt ikke klagen omhandler feil i forhold til matrikkelen.  

Arkivverket sier i sitt brev til NHF følgende:

 Det er lite sannsynlig at beregninger av eiendomsskattetakst hverken har inngått i saksbehandling eller kan ha verdi som dokumentasjon. Dermed vil dette ikke være dokumentasjon som kan bli holdt utenfor arkivet gjennom arkivbegrensning. Med det som utgangspunkt vil arkivplikten gjelde for dokumentasjonen dere beskriver.
Del artikkel

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å kommentere
magnifiercrosschevron-down