Fra 1. oktober 2022 ble Norsk Hyttelag en del av Norges Hytteforbund.
okt
19
2016

Svindelforsøk går til retten

Vi har tidligere informert våre velforeninger om forsøk på svindel fra «Nummeropplysninga 1801». To av våre velforeninger ble forsøkt svindlet, men denne uken ble de ansvarlige i firmaet anholdt.

Firmaet «Nummeropplysninga 1801», som utga seg for å være Opplysningen 1881 er anklaget for svindelforsøk flere norske organisasjoner og lag. Men TV2 kunne i går opplyse at de ansvarlige var blitt pågrepet i en politiaksjon, i tillegg til at det ble foretatt dokumentbeslag.

-Våre to velforeninger som ble forsøkt svindlet har nå fått ettergitt kravene, noe vi er svært glade for, sier Trygve Jarholt, styreleder i NHF.

Straks vi fikk melding om svindelforsøket, som ble forsøkt gjennomført i regi av vårt navn, tok vi kontakt med Økokrim og deretter gikk vi til politianmeldelse av firmaet.

Den 30. september leverte Opplysningen 1881 en begjæring om midlertidig forføyning overfor «Nummeropplysninga 1801», som Sør-Trøndelag Tingrett skal ta stilling til den
1. november.

TV2 har gjennom flere måneder undersøkt katalogbransjen, og har snakket med kunder over hele landet som har opplevd slike henvendelser fra telefonselgere.

Så langt er til sammen 10 personer siktet i saken.

 

Her kan du lese saker på Tv 2.no om svindelforsøkene:

Her pågriper politiet lederne i katalogselskapet

De gir seg ut for å være 1881

Del artikkel

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å kommentere
magnifiercrosschevron-down