Fra 1. oktober 2022 ble Norsk Hyttelag en del av Norges Hytteforbund.
feb
20
2018

Strømsystemet i Norge

Med disse lovendringene blir strøm/nettleie svinedyrt!

(Utdrag av faksimile fra Nettavisen.no v/advokat Stensland)

De lovforslag som nå foreligger om nytt strømsystem i Norge er på mange hundre sider. Kun et fåtall av sidene omhandler betydningen forslagene vil få for Norge. Imidlertid skrives det lite om betydningen foruten at det vil være positivt for Norge. Forslagene mangler også særlig omtale om betydningen for Norge.

Dessverre må en være både advokat, økonom, statsviter og historiker om en skal forstå hele innholdet av de rettsakter som nå ønskes endret og tatt inn som norsk lov. Forslagene er såpass inngripende på Norsk bestemmelsesrett over egne naturressurser at det i seg selv tilsier en vesentlig mer grundig gjennomgang av betydningen dette vil få for Norge. Dermed er forslagene i strid med Utredningsinstruksen og følgelig ulovlig.

Det er justisdepartementet som er ansvarlig for at Utredningsinstruksen etterleves jf. §1-5. Justisdepartementet har så langt ikke kommet ned noen innspill eller føringer på lovforslagene. Det er videre Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite som er ansvarlige for at Stortinget kun behandler lovforslag som er lovlig utarbeidet.

Del artikkel

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å kommentere
magnifiercrosschevron-down