Fra 1. oktober 2022 ble Norsk Hyttelag en del av Norges Hytteforbund.
sep
18
2021

Strømmen er nå ekstremt dyr

Her har vi samlet informasjon om hvorfor og hvem som tjener på dette. Først noen ord fra Gudbrandsdal Energi:

Høye strømpriser!

Vi vet at mange allerede nå kjenner på at strømregningene har økt. Vi går mot en tid der vi bruker mer strøm, og med vedvarende høye strømpriser, kan det se ut til at vi går en dyr vinter i møte. 

Her er 5 ting vi synes du bør vite nå:

 1. Rekordprisene skyldes kombinasjonen av lite nedbør i Norge og eksport til utlandet. Som strømselskap eksporterer ikke vi strøm.
   
 2. Vi tjener ikke mer på høye priser. Det er strømprodusentene, som hovedsakelig eies av staten og norske kommuner, som tjener på dette. 
   
 3. Vi bestemmer ikke prisen. Prisene settes på elbørsen Nordpool, og er like for alle strømselskaper. 
   
 4. Prisene ser ut til å vedvare. Det beste du kan gjøre er å bruke mindre strøm. Det vil påvirke både strøm og nettleien. Her er enkle grep du selv kan ta. 
   
 5. På Min side, og i appen, har du full oversikt over eget forbruk og din strømavtale. 

Vedvarende høye strømpriser


Selv om vi ikke kan gjøre noe med prisen, så kan vi gjøre det lettere for deg å forstå og redusere strømforbruket ditt. Derfor vil vi snart lansere løsninger som vil hjelpe deg med nettopp dette. 

 
Hva er riktig strømavtale for deg?

 • En spotprisavtale følger markedet med sine prissvingninger gjennom døgnet. Det gjør at du får med deg pristoppene, men også periodene med lav pris.  
   
 • En variabel avtale gir en større forutsigbarhet, med jevn pris gjennom døgnet og varsel om prisendringer 14 dager før.
   
 • En fastprisavtale gir full forutsigbarhet for strømprisen for en bestemt periode. Denne avtaletypen er bindende for oss begge.

Vårt råd er at du kjenner etter om du trenger forutsigbarhet eller tåler prissvingninger. Uavhengig av hvilken strømavtale du foretrekker er strømmen du lar være å bruke den billigste.
 

Beste helsing frå oss i Gudbrandsdal Energi! 

Del artikkel

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å kommentere
magnifiercrosschevron-down