Fra 1. oktober 2022 ble Norsk Hyttelag en del av Norges Hytteforbund.
feb
21
2018

Overgang til bioparafin

Med kanskje så mange som 100 000 parafinkaminer er det en stor andel norske hus og hytter som bekymrer seg for forbudet mot parafin som inntrer 1. januar 2020. Fritidsboliger som ikke er tilknyttet strømnettet er unntatt fra forbudet.

Mange tror at de MÅ skifte ut oljekjelen eller parafinovnen, men heldigvis ser det nå ut som man ikke trenger å gjøre dette. Forbudet gjelder kun bruk av fossil fyringsolje og fossil parafin, men nå har vi sett at det finnes forhandler for bioparafin på Østlandet. NHF håper og tror at forhandlernettet for dette produktet raskt vil spre seg mot 2020.

Biobrensel er produsert av nedbrytbart matavfall/planter og har ikke alltid de samme kvalitetene som fossilt brennstoff, og det er derfor viktig at bransjens standarder for denne type drivstoff følges.

Norges Hytteforbund vil kontinuerlig følge utviklingen i denne saken og fortløpende informere om de muligheter vi nå vil få utviklet til å beholde parafinbrennere i hytter og hus for de som har behov for dette.

Vi gjør dog oppmerksom på at forhandlernettet i skrivende stund er noe begrenset. Vi har funnet et firma som selger dette, det er: Energi1olje, Verkseier Furulunds vei 17, 0668 Oslo, tlf. 22302240, epost: mail@energi1olje.no og med hjemmeside: http://energi1olje.no.

Del artikkel

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å kommentere
magnifiercrosschevron-down