Norsk Hyttelag og Norges Hytteforbund er fra 1. oktober samlet under samme paraply.
nov
5
2020

Norges Hytteforbund sier: Ikke før..

Ikke før siste utgave av Hytte og Fritid er gått i trykken kommer Statsminister Erna Solberg med ytterligere innskjerping. «Hold dere mest mulig hjemme og ha minst mulig sosial kontakt». Særlig klarere er det neppe mulig å få sagt det.

Les mer om tiltakene i detalj via denne linken her:

Når man ikke får kontroll på smittespredningen i Norge er dette helt på sin plass. Vi antar at de også ser hvor galt det er fart av sted i andre europeiske land. Vi må for enhver pris unngå i tilsvarende scenario her hos oss. 

Forrige ukes tiltak har til nå ikke vist tilstrekkelig reduksjon av smittespredning og i praksis er nå hele landet rammet, fra nord til sør.  Vi leser videre at hun sier: Unngå unødvendige innenlandsreiser. Arbeidsreiser som vurderes som nødvendige og reiser til fritidseiendommer som kan gjennomføres uten kontakt med andre er unntatt. Dette er helt nytt og vi merker oss særlig siste setning. 

Under nedstengning av landet i mars var Norges Hytteforbund sterkt imot at man ikke fritt kunne benytte sin fritidsbolig, og i ettertid innrømmer flere ansvarlige at dette nok ikke var den beste løsningen for å begrense spredningen av koronaviruset. Norges Hytteforbund er av den oppfatning av at fritidsboliger bør sees på som en vesentlig ressurs for å forhindre smittespredning. Norges Hytteforbund er selvsagt svært opptatt av dette og henstiller til våre medlemmer å begrense kontaktpunkter. Et enkelt prinsipp kan være at kun en i husstanden besørger innkjøp av nødvendige varer. 

Styret i Norges Hytteforbund

Del artikkel

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å kommentere
chevron-down