Fra 1. oktober 2022 ble Norsk Hyttelag en del av Norges Hytteforbund.
sep
4
2022

Gudbrandsdal Energi; Sjekk strømforbruket med appen

Kunder som bruker appen sparer mest strøm! Ja det sier altså Gudbrandsdal Energi i en e-post vi har mottatt. I disse tider anbefaler vi at du følger samme tips.

En analyse av strømforbruket til flere tusen kunder hos Gudbrandsdal Energi viser at forbruket blant kundene har gått betydelig ned etter at strømprisene gikk kraftig opp. De som aktivt bruker appen sparer mest! 

Tallene viser at den gjennomsnittlige kunden har redusert sitt årsforbruk fra cirka 15.000 kWh til 13.000 kWh, en nedgang på vel 13 prosent. 

Dette står i sterk kontrast til tallene Statnett presenterte i fjor. Deres tall viste da at norske husholdninger satte ny forbruksrekord på tross av de høye prisene.

Våre data viser derimot at forbruket blant våre kunder har minket som et resultat av den kraftige prisøkningen. Samtidig har det vært en stor økning i antall brukere av digitale verktøy for å kutte strømforbruket. 

- Vi blir rett og slett imponert over kundene våre som har klart å ta viktige grep og snudd trenden, sier daglig leder i Gudbrandsdal Energi, Marius Røed Sveip. 

Marius Røed Sveipe, daglig leder i Gudbrandsdal Energi, med appen som flere og flere av kundene våre tar i bruk. 

App-brukere sparer mest

Analysen viser også at app-brukerne våre har redusert forbruket sitt med 5 prosentpoeng mer enn de som ikke bruker appen. Med dagens strømpriser utgjør dette betydelige beløp. Av de 1000 kundene som sparte mest med å flytte forbruket sitt til de billigste timene er samtlige app-brukere.

- For våre kunder er det gode nyheter at man med enkle grep kan ta i bruk verktøy som hjelper dem å redusere forbruket. Jo høyere strømprisene blir, desto viktigere er det å bruke digitale tjenester som hjelper deg å bruke mindre, sier Sveipe.

Les hele saken her.

Del artikkel

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å kommentere
magnifiercrosschevron-down